Samen voor Zorg en Veiligheid.nl

gegevensdeling binnen het zorg- en veiligheidsdomein

Handvat Informatiedeling ZSM

20-03-2019

De uitwisseling van gegevens is noodzakelijk om als ZSM partner individueel en als ZSM partners gezamenlijk goed de taken uit te voeren. Dit handvat beschrijft de juridische kaders voor gegevensdeling en privacy in het kader van het ZSM-proces.

DIRECT DOWNLOADEN

Doelgroep

Het document is bedoeld voor beleidsmedewerkers, juristen en professionals die willen weten wat het juridisch kader voor gegevensverwerking bij ZSM is en hoe de gegevensverwerking bij ZSM is ingericht.

Doel

Doel is informatie bieden voor beleidsmedewerkers, juristen en professionals rondom het delen van gegevens in het ZSM-proces.
De uitwisseling van gegevens is noodzakelijk om als ZSM-partner individueel en als ZSM-partners gezamenlijk goed de taken uit te voeren. Het Handvat Informatiedeling ZSM geeft houvast om te zorgen dat gegevensverwerking zorgvuldig gebeurt.

Beschrijving

Het handvat beschrijft de juridische kaders voor gegevensdeling en privacy in het kader van het ZSM-proces.Het document beschrijft uitgangspunten (leidende principes) hoe om te gaan met de verwerking van gegevens. . Het bestaat uit drie onderdelen:

  1. Principes voor gegevensverwerking
  2. Aandachtspunten en uitgangspunten bij gegevensverwerking in het ZSM-proces
  3. Gegevensverstrekking in de ZSM-strafrechtketen

Auteur(s)

Opgesteld in opdracht van Vereniging van Eigenaren ZSM

Organisatie

Opgesteld in opdracht van Vereniging van Eigenaren ZSM

Links